Preparatele culinare din orez sunt foarte apreciate datorita aspectului placut, gustului si valorii nutritive mari.Ele contin glucide simple, poliglucide si amidon din orez.Mancarurile din orez au la baza tehnologii simple, rapide si moderne ce permit pastrarea in buna masura a factorilor nutritivi, executarea lor la comanda cat si utilizarea lor de catre categorii largi de consumatori datorita bunei digestibilitati pe care o confera tratamentele temice aplicate.

Dintre preparatele celebre cu orez trebuie mentionate Paella, Rizotto, Sake, Sushi si Pilaf.

Scrie comentariu (0 Comentarii)

"Those who wish to lead a virtuous life should abstain from truffles"  
(proverb italian)

Se spune ca profetul Mohamed gandea ca  “trufele sunt manna pe care Allah a trimis-o poporului lui Israel’’ iar marele Gioachino Rossini spunea "Am plans doar de trei ori in viata, atunci cand prima opera pe care am scris-o s-a dovedit a fi un rateu, atunci cand l-am auzit prima oara pe Paganini cantand la vioara si atunci cand, la un picnic pe vapor, un curcan umplut cu trufe a cazut peste bord".

 

Scrie comentariu (0 Comentarii)

In Romania, pulpa de porc uscata, pregatita cu sare (grunjoasa) si afumata, se numeste jambon, sunca sau sonc. In partea vestica a tarii se adauga si boia de ardei. La preparare se folosesc in unele cazuri apa, piper, cimbru, usturoi, foi de dafin etc. 

In general afumarea se face cu "fum rece" obtinut prin arderea rumegusului.

Scrie comentariu (0 Comentarii)