casinoohnedownload.npage.de

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9

Prajitura cu visine si crema Ole

DETALII RETETA
Din categoria: Prajituri
Portii/Cantitate:1


EVALUARE RETETA:
()
DETALII AUTOR

Lissa


+ Descriere

E o prajitura usor de facut si combinatia dulce acrisoara e perfecta.


+ Ingrediente

Pentru blat e nevoie de :
6 oua,
2oo g zahar,
30 ml apa,
40 ml ulei
20 g cacao,
8 lg faina.

Pentru jeleu:
-1 compot mare de visine
150 g zahar
10 g gelatina

Pentru crema:
500ml lapte,

150ml frisca lichida,

100g zahar pudra

doua plicuri crem Ole de ciocolata

Sirop:
400 ml apa si 200g zahar ,se pun pe foc pana se topeste zaharul ,se adauga 2 plicuri de cappuccino si se da un clocot.Se ia si se lasa la racit.



+ Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa, se pune zaharul cate putin si se bat pana spuma sta bat.Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca si se pune si faina amestecata cu cacao;se amesteca usor cu lingura de lemn .Se da la cuptor 35-40 de min.,se poate incerca cu scobitoarea cand e gata.

In cadrul pt prajitura am pus blatul,daca nu aveti cadru puteti folosi si tava in care ati copt prajitura ,dar va trebui sa o taiati direct din tava ca nu se mai poate rasturna; peste blatul insiropat ,am pus un jeleu de visine pe care l-am facut asa:
-am strecurat visinele ,am mai completat cu suc pana am avut 400 g ,le-am amestecat cu zaharul si am pus pe foc pana s-a topit zaharul,cand a inceput sa dea in clocot am dat deoparte.
In aceasta compozitie am amestecat o gelatina(10g) care am dizolvat-o cu cateva linguri de suc cald din compotul ce l-am luat de pe foc.Cand jeleul a inceput sa se inchege,l-am pus peste blat si l-am intins peste tot.

In timp ce s-a intarit jeleul ,am facut repede crema.
500ml lapte,150ml frisca lichida,100g zahar pudra si doua plicuri crem Ole de ciocolata,se pun toate intr-un bol si se bat cu mixerul pana devine o crema consistenta.
Crema toata am intins-o peste jeleu.

Pentru glazura am folosit sucul ramas de la compot ,am mai adaugat si suc de visine pana am avut 400ml de lichid .
Lichidul impreuna cu 4 lg de zahar si 2 plicuri tort- gelee rosu (gelatina transparenta care se pune peste fructe ),se fierb 2-3 minute ,apoi calda se pune peste tort.

Cand se intareste glazura ,se scoate cadrul si se poate portiona ;ca sa iasa feliuta frumoasa ,se baga de fiecare data cutitul sub un jet de apa firbinte .
Eu am ornat fiecare felie cu putina frisca si ciocolata.
















joi, 23 octombrie 2014. Powered by magazin.com.ro
Copyright 2012

©