Specie: Capsicum Annuum

Origine: Mexic

SHU: 1,000–3,999 SHU

Nivel iute: extrem de iute 

Sensul etimologic al cuvantului Chilaca este "trestie de zahar" in limba Nahuatl (un dialect Aztec). Poate ajunge pana la 3o cm lungime. Are un gust foarte bogat.

Chilaca

Ardeii chilaca sunt alungiți, având o lungime medie de 15 până la 22 de centimetri și 2 - 5 centimetri în diametru și au o formă conică curbată până la aplatizată. Culoarea se maturizează de la un verde închis la un maro-negru închis când este matură luceoasă, încrețită și acoperită în creste verticale. Sub piele, ardeiul este subțire, verde pal și crocant, înglobând o cavitate îngustă umplută cu multe semințe mici, plate și rotunde, de culoare crem. Ardeii chilaca pot fi recoltați în mai multe etape de maturitate, iar când sunt tineri, ardeii au o aromă florală ușor încordată, cu o căldură similară cu ardeii poblano. 

Versiunea uscata a lui Chilaca se numeste Pasilla si este de culoare rosu inchis. Numele de Pasilla vine de la cuvantul "pasa" care inseamna stafida.

Un serviciu oferit de CComment