Specie: Capsicum Chinense

Origine: Jamaica

SHU: 80 000–400 000

Nivel iute: foarte iute

Scotch Bonnet (Traducere: Boneta scoțiană) este ardeiul național în Caraibe - este cel mai utilizat în bucătăria regiunii. Se dezvoltă rapid. Este posibil să vedeți ardei Scotch Bonnet etichetați în magazine și în piețe drept „ardei iute” sau „ardei mari”. Acești ardei au un grad de iuțeală între 80.000 și 400.000 pe scala Scoville și variază în culori de la galben până la verde și până la roșu iar unele soiuri se maturizează până la nuanțe de portocaliu și maro.

Ardeii Scotch Bonnet sunt cultivați în Jamaica, sunt sunt ingredientul principal în sosul de ardei, un condiment tipic din Caraibe. Sunt vânduți atât proaspeți cât și uscați.

Scotch Bonnet este una dintre cele mai iuți specii de ardei iute, aproapindu-se de habanero pe scara de iuțeală; de fapt, este o rudă apropiată a habanero-ului. Este considerat muuuult mai iute decât jalapeño.

ardei scotch bonnet

Un serviciu oferit de CComment