Specie: Capsicum Annuum

Origine: Puebla - Mexic

SHU: 1,000–1,500 SHU

Nivel iute: extrem de iute

Poblano este un ardei mediu iute originar din statul Puebla, Mexic. Uscat, se numește ancho sau chile ancho, din cuvântul spaniol ancho („larg”). Poblano are o lungime de aproximativ 10 cm și o lățime de cinci centimetri iar în bucătărie este foarte popular proaspăt, umplut și prăjit.

În timp ce poblano tind să aibă o aromă ușoară, ocazional și imprevizibil pot fi foare iuți. S-a raportat că diferiți ardei din aceeași plantă variază substanțial în intensitatea iuțelii. Poplano roșu copt este semnificativ mai iute și mai aromat decât cel mai puțin copt, verde.

O varietate foarte apropiataă este ardeiul mulato, de culoare mai închisă, cu aromă mai dulce și textura mai moale.

 Poblano

Planta are mai multe tulpini și poate ajunge până înălțimea de 64 cm. Fructul are o lungime de 7,6 până la 15 cm și 5 până 8 cm lățime. Un poblano imatur este de culoare verde închis purpuriu, dar fructele mature în ajung la roșu  închis, aproape de negru.

Poblano crește în zonele de dure și crește cel mai bine în sol cu pH între 7,0 și 8,5. De obicei, preferă lumina soarelui și pot necesita araci pentru fructele mari in timpul recoltării de la sfârșitul verii. La poblano durează aproximativ 200 de zile de la sămânță până la recoltare și necesită temperaturi ale solului de cel puțin 18°C pentru a germina. 

poblano

„Poblano” este, de asemenea, cuvântul pentru un locuitor din Puebla.

Un serviciu oferit de CComment