Specie: Capsicum Annuum

Origine: Asia

SHU: 50-200 SHU

Nivel iute: foarte iute

Shishito (獅子 唐辛 子) este o varietate de ardei dulce a speciei capsicum annuum din Asia de Est.  În Coreea, datorită suprafeței sale ridate, este cunoscut și sub numele de kkwari-gochu (꽈리 고추; "ardei gras").

Numele „Shishito” provine din cuvintele japoneze „shishi”, care înseamnă „leu” și „togarashi”, care se traduce prin „ardei iute”. Prin urmare, în Japonia, este cunoscut sub numele de „ardeiul capului de leu”.

Ardeii Shishito sunt populari în Japonia, unde mâncarea nu este prea picantă, deși apar tot mai des pe meniuri americane (fotografia de mai jos am facut-o in Houston, Texas). 

Deși devine de la verde la roșu la maturare, de obicei se recoltează în timp ce este verde. Aproximativ unu din fiecare opt ardei este iute. Apariția ardeilor picanți este indusă de diverși factori precum expunerea la soare și alte condiții de mediu.

 shishito ardei iute ro

Un serviciu oferit de CComment