Specie: Capsicum Annuum

Origine: Puebla și Hidalgo - Mexic

SHU: 10,000–23,000 SHU

Nivel iute: mediu sus

Plantele mature de ardei serrano ating o înălțime de 0,5 până la 1,5 m înălțime. Fiecare plantă poate produce până la 50 de ardei. Ardeii pot fi recoltați în timp ce sunt verzi sau copți. Ardeii serrano necopți sunt verzi, dar culoarea variază la maturitate; culorile obișnuite pentru ardeii copți sunt verde, roșu, maro, portocaliu și galben. Ardeii serrano de dezvoltă foarte bine în solurile cu un pH între 7,0 și 8,5 și la temperaturi calde peste 24 ° C

Pe scala Scoville a nivelului de iute, serrano este de la 10.000 până la 23.000. De obicei, sunt este consumat crud și mai iute decat decât ardeiul jalapeño. Ardeii serrano sunt, de asemenea, utilizați în mod obișnuit în prepararea "pico de gallo" și salsa, deoarece ardeiul este deosebit de cărnos în comparație cu alții, ceea ce îl face ideal pentru astfel de preparate. 

Este al doilea cel mai folosit ardei iute în bucătăria mexicană. Statele mexicane Veracruz, Sinaloa, Nayarit și Tamaulipas produc aproximativ 180.000 de tone de serrano în fiecare an. 

serrano

Un serviciu oferit de CComment