Specie: Capsicum Baccatum

Origine: America de Sud

SHU: 5,000 to 30,000 SHU

Nivel iute: mediu sus

Coroana Episcopului, clopotul de Crăciun sau pălăria claunului este un ardei, al carei plante face parte din specia capsicum baccatum. Se mai numeste si pendul, denumit astfel pentru forma sa distinctă, cu trei fețe, care seamănă cu coroana unui episcop. 

Deși acest soi poate fi găsit în Barbados și este originar din America de Sud. Astăzi, este cultivat și în Europa si foarte probabil a fost adus aici din Brazilia de portughezi cândva în secolul al XVIII-lea. 

Planta este relativ mare, având o înălțime de 0,8-1,2 m. Produce de la 30 până la 50 de ardei. Acești ardei, care arată ca farfurii zburătoare, cresc până la aproximativ 4 cm în lățime.

Carnea din interiorul fiecărui ardei este subțire, dar crocantă. Ei se maturizează până la roșu de la o culoare verde deschis în aproximativ 90-100 de zile de la apariția ardeiului.

Ardeii au partea din mijloc mai iute si aripile dulci și blânde.

Acest ardei are numeroase nume, dintre care cele mai sunt răspândite sunt: Aji flor, Ardei balon, Campane. Clopot de Crăciun, Orhidee, Peri peri, Pimenta cambuci și Ubatuba cambuci.

orhidee

orhidee 1

ardei orhidee

cambuci

Un serviciu oferit de CComment