Specie: Capsicum Chinense

Origine: Denbighshire și Nottingham, UK

SHU: 2 480 000

Nivel iute: extrem de iute

Respirația Dragonului (Dragon's Breath) este un soi de ardei iute testat oficial la 2,48 milioane SHU, acesta  îl face al doilea cel mai iute ardei din lume  după Pepper X (care a rămas numărul unu, de asemenea, neconfirmat de Guinness World Records din 2021). Pentru că rezultatele măsurătorilor sunt foarte diferite, Guinness World Records încă considera Carolina Reaper drept cel mai iute ardei din lume.

 Respirația Dragonului (Dragon's Breath)

Acest ardei a fost creat printr-o  colaborare între fermierul Neal Price, NPK Technology și Universitatea Nottingham Trent în timpul unui experiment pentru a dezvolta un aliment vegetal special și pentru crearea unui ulei esențial care are potențialul ca anestezic pentru piele. Ardeii "Respirația Dragonului" (Dragon's Breath) au fost cultivți mai târziu de crescătorul Mike Smith din St Asaph, Denbighshire, Țara Galilor, care a spus că nu plănuise să crească ardei iute pentru o iuțeală record, ci mai degrabă încerca să crească o plantă de ardei atractivă. Datorită naționalității fermierului care a cultivat ardeiul în Țara Galilor, acesta a fost numit Dragon's Breath după dragonul galez. 

Respirația Dragonului (Dragon's Breath)

Moartea cu ajutorul ardeiului iute poate să nu fie o modalitate obișnuită de a muri, dar este cu siguranță o posibilitate pentru sufletele ghinioniste suficient de aventuroase pentru a încerca Respirația Dragonului (Dragon's Breath), una dintre cele mai iuți specii de ardei din lume. Acest ardei este atât de iute încat poate sa oprească respirația consumatorului pana la zece secunde.

Respirația Dragonului (Dragon's Breath)

Un serviciu oferit de CComment