Capsicum Chinense
De origine din bazinul Amazonului aceasta specie de ardei se gaseste atat in varianta salbatica cat si in varianta domestica. Cel mai vechi Capsicum Chinense a fost descoperit sub forma unui singur ardei intact in pestera Guitarrero din Peru si este datat 6500 ic (probabil este o forma salbatica). Se pare ca domesticirea Capsicum Chinense a avut loc in anul 2000 ic in muntii Anzi. In aceasta categorie se gasesc cele mai iuti specii de ardei.
Denumirea științifică a speciei, Capsicum Chinense sau Capsicum sinensis ("Capsicum chinezesc") este o denumire greșită. Toate speciile Capsicum își au originea în Lumea Nouă. Nikolaus Joseph von Jacquin (1727–1817), un botanist olandez, a numit în mod eronat specia în 1776, pentru că el credea că sunt originare din China datorită predominanței în bucătăria chineză după introducerea lor de către exploratorii europeni.
Din specia capsicum chinese fac parte:
Specie: Capsicum Chinense
Origine: NE India & Bangladesh
SHU: 1 000 000
Nivel iute:
Wraith este un ardei iute remarcabil de compact, care rodește mult mai devreme și este mai productiv decât orice soi comparabil. Deși foarte iute, ardeii iuti au o aromă bună de citrice și sunt potriviti în special pentru a face murături și sosuri.
Ardeii iuti cresc în ciorchini și sunt atât de dens comasati pe ramuri încât pot fi adunați în pumni.
Scrie comentariu (0 Comentarii)Specie: Capsicum Chinense
Origine: Secretă
SHU: 2 200 000
Nivel iute:
Un ardei iute nou și exclusivist! Zing este o încrucișare între alți ardei super iuți, dar aceste soiuri vor rămâne secrete. Creatorii lui Zing spun că este mult mai iute decât actualul deținătoar al recordului mondial, Carolina Reaper.
Specia Zing nu este încă stabilă, așa că ne putem aștepta la forme și culori diferite. Dar toate acesta vor fi super iuți.
Scrie comentariu (0 Comentarii)Specie: Capsicum Chinense
Origine:Trinidad and Tobago
SHU: 1 200 000
Nivel iute:
Trinidad Moruga Scorpion Green este un ardei iute originar din satul Moruga, Trinidad și Tobago. Este unul dintre cei mai iuti ardei din lume. În 2012, Institutul Chile Pepper de la Universitatea de Stat din New Mexico a identificat Trinidad Moruga Scorpion drept cel mai iute ardei la acea vreme, cu o iuteala de 1,2 milioane de unități pe scala Scoville (SHU).
Citește mai mult: Trinidad Moruga Scorpion
Scrie comentariu (0 Comentarii)Specie: Capsicum Chinense
Origine: Africa
SHU: 125 000 - 400 000
Nivel iute:
Fatalii este un soi de ardei iute dezvoltat în sudul sau centrul Africii din ardei iute adusi din America. Este descris ca având o aromă fructată, de citrice, cu o grad de iute comparabil cu habanero, de care este înrudit și din care este posibil să fi derivat.
Scrie comentariu (0 Comentarii)Specie: Capsicum Chinense
Origine: Jamaica
SHU: 80 000–400 000
Nivel iute:
Scotch Bonnet (Traducere: Boneta scoțiană) este ardeiul național în Caraibe - este cel mai utilizat în bucătăria regiunii. Se dezvoltă rapid. Este posibil să vedeți ardei Scotch Bonnet etichetați în magazine și în piețe drept „ardei iute” sau „ardei mari”.
Citește mai mult: Scotch Bonnet sau Rosu de Jamaica
Scrie comentariu (0 Comentarii)Pagina 3 din 5