Capsicum Chinense

De origine din bazinul Amazonului aceasta specie de ardei se gaseste atat in varianta salbatica cat si in varianta domestica. Cel mai vechi Capsicum Chinense a fost descoperit sub forma unui singur ardei intact in pestera Guitarrero din Peru si este datat 6500 ic (probabil este o forma salbatica). Se pare ca domesticirea Capsicum Chinense a avut loc in anul 2000 ic in muntii Anzi. In aceasta categorie se gasesc cele mai iuti specii de ardei.

Denumirea științifică a speciei, Capsicum Chinense sau Capsicum sinensis ("Capsicum chinezesc") este o denumire greșită. Toate speciile Capsicum își au originea în Lumea Nouă. Nikolaus Joseph von Jacquin (1727–1817), un botanist olandez, a numit în mod eronat specia în 1776, pentru că el credea că sunt originare din China datorită predominanței în bucătăria chineză după introducerea lor de către exploratorii europeni.

Din specia capsicum chinese fac parte:

Specie: Capsicum Chinense

Origine: Australia

SHU: 300 000 - 500 000

Nivel iute: foarte iute

Acest ardei iute hibrid este remarcabil si a fost dezvoltat de "Chilli seedz" și botezat de Ross Barber. Are o textura si o culoare absolut remarcabile care iti vor taia respiratia!

Scrie comentariu (0 Comentarii)