Specie: Capsicum Chinense

Origine: Africa

SHU: 125 000 - 400 000

Nivel iute: foarte iute

Fatalii este un soi de ardei iute dezvoltat în sudul sau centrul Africii din ardei iute adusi din America. Este descris ca având o aromă fructată, de citrice, cu o grad de iute comparabil cu habanero, de care este înrudit și din care este posibil să fi derivat.

Krishna Jolokia

Plantele cresc de obicei 51 până la 64 cm în înălțime, dar pot ajunge la 0,91 m sau mai înalte în condiții optime de creștere, iar distanța dintre plante ar trebui să fie aproximativ aceeași. Ardeii au o lungime de 6,4 până la 8,9 cm și aproximativ 1,9 până la 3,8 cm lățime. De la un verde pal, cel mai comun soi se maturizează la un galben strălucitor.

fatalii 2

Mai puțin frecvente sunt soiurile de Fatalii roșu, ciocolată și alb. Varianta roșie de Fatalii aparent are o aromă oarecum diferită și ardei mai scurti și mai lati, care se maturizează de la verde mediu la roșu închis, dar tulpina este instabilă, producand fructe galbene și portocalii. 

fatalii 1

Fatalii alb are un gust foarte asemănător cu versiunea standard galbenă, dar mai ușor, mai citric și are o iuteala similară, poate cu o fracțiune mai puțin iute.

Un serviciu oferit de CComment