Capsicum Frutescens

Capsicum frutescens este o specie de ardei iute care este uneori considerată ca făcând parte din specia capsicum annuum.  Plantele din capsicum frutescens pot fi plante perene, anuale sau de scurtă durată (majoritatea sunt perene). Florile au o corolă albă, verzuie sau galben verzuie și se polenizează singure sau cu ajutorul insectelor. Ardeii produși de plantele din această specie cresc de obicei în sus si au formă de la elipsoid-conic până la ascuțit.

De obicei sunt foarte mici și iuți și cresc 10–20 milimetri lungime și 3–7 milimetri  în diametru. Ardeii au de obicei culoarea galben pal și se maturizează până la roșu aprins, dar pot fi și de alte culori. Această specie are o varietate mai mică de forme în comparație cu alte specii de Capsicum.

Capsicum frutescens au tulpini ornamentale și la maturitate produc ardei în cantități mari și colorate. 

Specia capsicum frutescens este originară din America de Sud și Centrală. S-au răspândit rapid în toate regiunile tropicale și subtropicale din această zonă și în prezent crește și în sălbăticie.

Din aceasta categorie fac parte...

Specie: Capsicum Frutescens

Origine: Africa (Est)

SHU: 50,000–175,000

Nivel iute: mediu sus

Piri piri in limba swahili inseamna "piper piper", sau "piper puternic" (readucerea cuvântului este un intensificator). Nivelul de iute al acestui ardei iute este ridicat si poate ajunge cu ușurință la 200.000 SHU.

Scrie comentariu (0 Comentarii)

Specie: Capsicum Frutescens

Origine: Mexic

SHU: 30 000 - 50 000

Nivel iute: mediu sus

Tabasco este un ardei iute extrem de cunoscut în special datorită utilizării lui în sosul Tabasco. Acești ardei poartă numele statului mexican Tabasco.

Scrie comentariu (0 Comentarii)

Specie: Capsicum Frutescens

Origine: Asia

SHU: 15 000 - 30 000

Nivel iute: mediu sus

Ardeiul japones (alias ardei santaka sau ardei japonez) este un condiment de bază asiatic folosit adesea în bucătăria japoneză și chineză, în special în mâncărurile din Szechuan și Hunan. Este „aducătoar de foc” - sursa de iuțeală unei rețete fără multă complexitate a aromei, care ar putea încurca echilibrul general de arome al unui fel de mâncare.

Scrie comentariu (0 Comentarii)