Specie: Capsicum Frutescens

Origine: Asia

SHU: 15 000 - 30 000

Nivel iute: mediu sus

Ardeiul japones (alias ardei santaka sau ardei japonez) este un condiment de bază asiatic folosit adesea în bucătăria japoneză și chineză, în special în mâncărurile din Szechuan și Hunan. Este „aducătoar de foc” - sursa de iuțeală unei rețete fără multă complexitate a aromei, care ar putea încurca echilibrul general de arome al unui fel de mâncare.

ardei japones

Forma subțire a ardeiului japonez și iuțeala medie (15.000 până la 30.000 de unități de iuțeală Scoville) permit, de asemenea, ardeiului iute să fie foarte util pentru infuzii lichide, cum ar fi uleiurile de ardei iute și vodca. Japones are un nivel de iuțeală similar cu chile de àrbol - cu care sunt adesea comparați - dar Japones nu este nici pe departe la fel de iute ca vărul său asiatic de foc, ardeiul Tien Tsin.

Ardeii, lungi de 5 cm cresc in ciorchini. Se consuma proaspat si uscat. In varianta uscata am gasit astfel de ardei in Magazinul de Alimente Chinezesti din Bucuresti, sos Colentina si la magazinele Fiesta din SUA.

Un serviciu oferit de CComment