Specie: Capsicum Frutescens

Origine: Mexic

SHU: 30 000 - 50 000

Nivel iute: mediu sus

Tabasco este un ardei iute extrem de cunoscut în special datorită utilizării lui în sosul Tabasco. Acești ardei poartă numele statului mexican Tabasco.

tabasco

Fructele conice ale tabasco, de aproximativ 4 cm lungime, sunt inițial de culoare verde-gălbui pal și devin galbene, apoi portocalii înainte de a se coace până la roșu aprins. Tabasco este singura varietate de ardei iute ale cărei fructe sunt „suculente”, adică nu sunt uscate pe interior. Fructele tabasco, la fel ca toți ceilalți ardei din specia capsicum frutescens, rămân în poziție verticală când sunt mature, mai degrabă decât să atârne de tulpini.

Tabasco

Planta ardeiului iute tabasco este stufoasă iar în cultivarea comercială prin tăierea plantelor devine și mai stufoasă .

O mare parte din stocul de ardei tabasco a fost victima virusului mozaicului de tutun în anii 1960; primul soi rezistent (Greenleaf tabasco) nu a fost cultivat decât în ​​jurul anului 1970.

Este nevoie de aproximativ 80 de zile de la germinare pentru ca acești ardei să se maturizeze complet. Planta tabasco poate crește până la 1,5 m (60 inchi) înălțime.

Un serviciu oferit de CComment