Seminte:

Cresterea ardeilor iuti incepe odata cu procurarea semintelor. Semintele pot achizitionate de la un magazin specializat sau de pe internet. De asemenea se gasesc seminte pentru un numar foarte restrans de specii si in supermarket-uri. Se poate sa obtineti seminte si din ardei cumparat de la piata sau magazine prin uscare si scoaterea semintelor din ardei.

  seminte

 

Germinare:

Cel mai inportant ca o samanta sa germineze este sa aiba caldura, umezeala si oxigen. Este bine ca pamantul sa fie umed in perioada de germinatie. Atentie, prea multa apa poate sa strice. Perioada de germinare este diferita de la o specie la alta si poate dura de la cateva zile la cateva saptamani.

rasad1

Creștere:

Ardeiul iute creşte în funcţie de condiţiile care i se oferă. Fructele aceleași specii de ardei pot fi mai iuți sau mai puțin iuti in funcție de cantitatea de apă pe care o primește planta (cele care primesc prea multă apă sunt mai puțin iuți).
Pentru că îi place pământul cald, e mai bine să udați planta cu un pulverizator, nu cu stropitoarea.
După ce răsare, trebuie să muţi mini-ghiveciul într-un loc în care să beneficieze din plin de lumina soarelui.

De obicei cand primesc prea multa apa frunzele se incretesc iar cand au prea putina apa se inmoaie si atarna. Daca stau in soare direct, apar uscaciuni pe frunze. Prin urmare, udati mai rar, o data la 2 zile sau chiar si la 3 zile. Ardeii mai putin comuni (Reaper, Candy Cane, Bingo etc.) sunt mai sensibili la udat iar ardeii mai comuni (birds eye, takano, decorativi etc..) sunt mai rezistenti la udare prea frecventa.

 

 ...

Un serviciu oferit de CComment