Bucataria coreeana are mari influente chinezesti si japoneze, este extrem de abundenta si iute foc!
Se bazeaza pe consumul de orez, legume, taitei, tofu, peste, alge si carne (pui, porc, vita si caine). Mancarea este asezonata predominant cu usturoi, ghimbir, sos de soia, ceapa verde si ulei de susan, plus un dozaj atent de zahar si otet de orez. In mancarea coreeana semintele de susan sunt intotdeauna prajite inainte de a fi adaugate in mancare,pentru a li se intensifica aroma.

Din China si Japonia au adoptat principiul celor cinci gusturi: dulce, acru, iute, sarat si amar.

Scrie comentariu (0 Comentarii)

 

Cultura chineza a mesei pune accent pe gust, colorit, miros, forma, dar si pe recipiente, si pe intreaga ceremonie a mancarii.

Experienta estetica a gatitului

Civilizatia chineza este una dintre cele mai vechi civilizatii din lume si este confirmata cu cel putin 6000 de ani in urma iar restaurantele cu specific chinezesc sunt printre cele mai raspandite restaurante din lume. Mancarea traditional chinezeasca poate fi clasificata in functie de regiunea din care provine. Principalele meniuri chinezesti, dupa regiune, sunt Anhui, Cantoneza, Fujian, Hunan, Jiangsu, Shandong, Szechuan si Zhejiang. Eu prefer mancarea in stil Szechuan (in aceasta zona se folosesc foarte mult ardeii iuti din specia japones).

Scrie comentariu (0 Comentarii)