Specie: Capsicum Annuum

Origine: Puebla - Mexic

SHU: 1,000–2,000 SHU

Nivel iute: extrem de iute

Ardeiul ancho este forma uscată a ardeiului iute poblano și este unul dintre cei mai populari ardei din bucătăria mexicană. Este cunoscut pentru aroma afumată, dulce, cu iuțeală moderată și o aromă ușoară de ardei. 

Au originea în statul Puebla din Mexic. Se produc când ardeiul poblano este lăsat să coacă până se înroște, apoi se recoltează și se usucă.

În loc să-i numim pur și simplu „poblanos uscat”, acești ardei sunt numiți ardei „ancho”.

ancho ardei iute ro

Ardeii ancho sunt foarte diferiți de ardeii poblano , chiar dacă provin din ei. Ardeii poblano oferă o aromă pământie, deși sunt destul de vegetali când sunt proaspeti, perfecți pentru umplut in rețete precum rellenos de chile sau pentru prepararea mâncărurilor clasice rajas poblanas.

Anchos, fiind ardei uscati au aromă complexă. Acestia nu sunt folosiți pemtru umplut, ci mai degrabă pentru a fi macinți în pulberi de ardei sau rehidratați pentru a face sosuri și multe altele.

Un serviciu oferit de CComment