Ardei-iute.ro
site cu gust
  • English (United Kingdom)
  • English (United Kingdom)
Comută navigarea
  • Home
  • Ardei Iute
    • Despre Ardei Iute
    • Crestere Ardei Iute
    • Ardei iute pentru sanatate
    • Ardei Iute Specii
      • Capsicum Annuum
      • Capsicum Baccatum
      • Capsicum Chinese
      • Capsicum Frutescens
      • Capsicum Pubescens
      • Capsicum Cardenasii
      • Capsicum Chacoense
      • Capsicum Eximium

 

Despre Ardei Iute

Original din America Centrala si de Sud ardeiul iute a fost raspandit in lume de marinarii Spanioli si Portughezi, el face parte din familia Solanaceae.

Sunt de fapt fructe, nu legume, pentru că ardeii iuți se dezvoltă chiar din florile plantei, exact ca fructele.

"Nivelul de iute" se masoara dupa o metoda inventata de Wilbur Scoville in 1912. Unitatea se masura SHU (Scoville Heat Units) a devenit intre timp standard industrial. La inceput SHU se determina dupa cate parti de apa cu zahar este nevoie pentru a dilua o mostra de ardei iute pana cand nu se mai poate detecta iuteala. Un ardei cu 0 SHU nu este iute, iar Conform Guinness Book, recordul mondial pentru cel mai iute ardei a fost detinut de Red Savina Habanero (570,000 SHU).

Citește mai departe...

Scrie comentariu (0 Comentarii)

Shishito

Specie: Capsicum Annuum

Origine: Asia

SHU: 50-200 SHU

Nivel iute: foarte iute

Citește mai departe...

Scrie comentariu (0 Comentarii)

Chilaca - Negro - Prieto - Chile Nagra

Specie: Capsicum Annuum

Origine: Mexic

SHU: 1,000–3,999 SHU

Nivel iute: extrem de iute 

Citește mai departe...

Scrie comentariu (0 Comentarii)

Curcubeu Brazilian

Specie: Capsicum Annuum

Origine:  Brazilia

SHU: 5 000 - 30 000

Nivel iute: mediu sus

Citește mai departe...

Scrie comentariu (0 Comentarii)

Bhut Jolokia (Ardei Fantomă)

Specie: Capsicum Chinense

Origine: Nord Estul Indiei

SHU: 1,041,427 

Nivel iute: extrem de iute

Citește mai departe...

Scrie comentariu (0 Comentarii)
  • Sunteți aici:  
  • Acasă

Meniu

  • Acasă
  • Specii ardei
  • Bauturi
  • Bucatarii Traditionale
  • Condimente
  • Ingrediente / Mancare
  • Utile


Înapoi sus

© 2021 Ardei Iute