Gheara Diavolului (Devil's Claw)
Specie: Capsicum Chinense
Origine: Necunoscută
SHU: 125 000 - 400 000
Nivel iute:
Acesta este un soi de ardei iute foarte rar intâlnit.
Scrie comentariu (0 Comentarii)Chupetinho alb
Specie: Capsicum Chinense
Origine: Brazilia
SHU: 20 000 - 30 000
Nivel iute:
Ardeiul alb Chupetinho este un ardei iute frumos și rar din Brazilia. Este cunoscut și sub denumirea de Pimenta de Bico sau Chupetinha, care tradus înseamnă „mic mamelon de cauciuc” și puteți vedea de ce.
Scrie comentariu (0 Comentarii)Habanero - Chile Antilele
Specie: Capsicum Chinense
Origine: Mexic
SHU: 100 000 - 570 000
Nivel iute:
Scrie comentariu (0 Comentarii)Carolina Reaper
Specie: Capsicum Chinense
Origine: Fort Mill, Carolina de Sud, Statele Unite ale Americii
SHU: 1,569,300 (în medie)
Nivel iute:
Carolina Reaper este o planta din specia Capsicum Chinense. Dezvoltat de crescătorul din Carolina de Sud, Ed Currie, Carolina Reaper este ardeiul roșu și noduros, cu o textură inegală și o coada mică ascuțită.
Scrie comentariu (0 Comentarii)Ardei Fantomă (Bhut Jolokia)
Specie: Capsicum Chinense
Origine: Nord Estul Indiei
SHU: 1,041,427
Nivel iute:
Scrie comentariu (0 Comentarii)Thor Thunderbolt
Specie: Capsicum Chinense
Origine: Australia
SHU: 300 000 - 500 000
Nivel iute:
Acest ardei iute hibrid este remarcabil si a fost dezvoltat de "Chilli seedz" și botezat de Ross Barber. Are o textura si o culoare absolut remarcabile care iti vor taia respiratia!
Scrie comentariu (0 Comentarii)Piri Piri
Specie: Capsicum Frutescens
Origine: Africa (Est)
SHU: 50,000–175,000
Nivel iute:
Piri piri in limba swahili inseamna "piper piper", sau "piper puternic" (readucerea cuvântului este un intensificator). Nivelul de iute al acestui ardei iute este ridicat si poate ajunge cu ușurință la 200.000 SHU.
Scrie comentariu (0 Comentarii)Tabasco
Specie: Capsicum Frutescens
Origine: Mexic
SHU: 30 000 - 50 000
Nivel iute:
Tabasco este un ardei iute extrem de cunoscut în special datorită utilizării lui în sosul Tabasco. Acești ardei poartă numele statului mexican Tabasco.
Scrie comentariu (0 Comentarii)Japones
Specie: Capsicum Frutescens
Origine: Asia
SHU: 15 000 - 30 000
Nivel iute:
Ardeiul japones (alias ardei santaka sau ardei japonez) este un condiment de bază asiatic folosit adesea în bucătăria japoneză și chineză, în special în mâncărurile din Szechuan și Hunan. Este „aducătoar de foc” - sursa de iuțeală unei rețete fără multă complexitate a aromei, care ar putea încurca echilibrul general de arome al unui fel de mâncare.
Scrie comentariu (0 Comentarii)Rocoto Aji Lung
Specie: Capsicum Pubescens
Origine: Anzi
SHU: 50 000
Nivel iute:
Rocoto este faimosul ardei cu semințe negre din Anzi. Este cunoscut de mii de ani în toată America Latină și rezistă cel mai bine la temperaturi scăzute, de fapt supraviețuiește până la 0 grade Celsius.
Scrie comentariu (0 Comentarii)Pagina 3 din 4