Specie: Capsicum Chinense

Origine: Dorset, Anglia

SHU: 1 000 000 - 1 500 000

Nivel iute: extrem de iute

Dezvoltarea Dorset Naga a început lângă Dorset, Anglia, în jurul anului 2001, când Joy și Michael Michaud de la „Peppers by Post” au cumpărat o plantă Naga Morich de la un magazin de alimente orientale din sudul Angliei. 

 Respirația Dragonului (Dragon's Breath)

 

Ardeiul Naga Morich este din Bangladesh și este foarte apreciat în această țară. De-a lungul mai multor ani, au selectat manual ardei cu caracteristicile specifice pe care le căutau și au extras semințe. Au plantat acele semințe și au continuat până au fost mulțumiți de rezultat. Iată-ne astăzi cu Dorset Naga, un ardei cu o iuțeală deosebit de mare.

Dorset Naga nu este extrem de diferit de originalul Naga Morich, tinzând spre forme mai netede și mai groase, cu niveluri de iuțeală și aromă similare.

Respirația Dragonului (Dragon's Breath)Ardeiul se coace de la verde la roșu și măsoară aproximativ 4-5 cm lungime, cu formă fin ridată. Are în medie aproximativ peste 1 milion de SHU și este aromat cu o aromă fructată.

Deoarece planta a fost dezvoltată din Naga Morich, Dorset Naga este din punct de vedere tehnic o subspecie, dar a fost recunoscută ca un soi separat.

Acest ardei sa găsește și în varianta portocalie extrem de iute, dar fructată, excelentă pentru sosuri iuți, supe sau boia de ardei foarte iute. 

dorset naga portocaliu orange

Cu o lungime tipică de 5-7 cm, Dorset Naga Portocaliu (Orange) se coace de la verde la portocaliu și are randamente foarte mari în producție. Se știe că plantele cresc până la 120 cm înălțime!

dorset naga portocaliu orange 1

Un serviciu oferit de CComment