Specie: Capsicum Chinense

Origine: Fort Mill, Carolina de Sud, Statele Unite ale Americii

SHU: 1,569,300 (în medie)

Nivel iute: extrem de iute

Carolina Reaper este o planta din specia Capsicum Chinense. Dezvoltat de crescătorul din Carolina de Sud, Ed Currie, Carolina Reaper este ardeiul roșu și noduros, cu o textură inegală și o coada mică ascuțită.

Carolina Reaper Rosu Red

Ardeii Carolina Reaper sunt o încrucișare dintre ardeii fantomă și cei habanero roșu.

În 2013, Guinness World Records l-a declarat cel mai iute ardei iute din lume, depășindu-l pe deținătorul precedent al recordului, Trinidad Scorpion Butch T.

Carolina Reaper Rosu Planta

Alte soiuri pot fi mai iuți, cum ar fi Respirația Dragonului (Dragon's Breath) sau Pepper X, dar nu sunt confirmate oficial pe o scala Scoville mai sus decât Carolina Reaper.

Carolina Reaper Ciocolată (Chocolate Carolina Reaper):

O variație a culorii la "nuclearul" Carolina Reaper este culoarea ciocolatei. Aceasta variantă este la fel ca și versiunea roșie, cu coada lungă. Carolina Reaper Ciocolată este regele ardeiului iute de culoarea ciocolatei.

Carolina Reaper ciocolata

Acești ardei, Carolina Reaper Ciocolată, sunt o încrucișare între ardeii Fantomă și ardeii Habanero Ciocolată, dând ardeiului culoarea sa distinctă de ciocolată.

Aceasta este o plantă de Carolina Reaper în varianta Ciocolată:

Carolina Reaper ciocolata planta

 

Carolina Reaper Caramel (Carolina Reaper Caramel):

Varianta Carolina Reaper Caramel este de o raritate absolută, este versiunea color Caramel a celui mai iute ardei oficial din lume! Cu cei 2.200.000 de SHU, se află în vârful Scalei Scoville. Acest ardei super iute este o bombă care îți smulge limba din gură, te face să transpiri și să simți iuțeala până la nări și urechi. Doar cei mai curajoși reușesc să-l mănânce întreg, dar aceasta este o activitate eroică!

Carolina Reaper caramel

 

Carolina Reaper Galben (Carolina Reaper Yellow):

O altă variantă a lui Carolina Reaper este cea galbenă care este o variantă naturală a celebrului ardei roșu. Este frumos cu suprafața sa galben strălucitoare, care este mai fină și mai groasă decât ale celorlalte variante. Acest ardei are o iuțeală puternică care vă va arde gura complet. Încearcă-l în următorul tău sos iute sau pune câteva bucăți în salată pentru a o condimenta foarte mult!

Carolina Reaper galben yellow

Un serviciu oferit de CComment