Mustarul este cultivat de aproape 3000 de ani, initial in China, dupa care s-a raspandit in intreaga lume. Grecii il numeau « sinapi », adica cel care supara ochii ». Mustarul uscat este inofensiv, dar in contact cu apa degaja o substanta iritanta, numita izotiocianat de alil, acel ulei volatil picant care ii da mustarului gustul iute. Sub forma de pulbere sau boabe, mustarul era folosit inca din antichitate, atat ca aliment, cat si ca medicament.

Scrie comentariu (0 Comentarii)

Oregano este o planta perena, de inaltime intre 20 - 80 cm , cu frunze opuse de 1-4 cm lungime.

Scrie comentariu (0 Comentarii)

Tarhonul originar din sud-estul Europei, este o planta aromatizata ce poate ajunge la inaltimea de 1.5m , care s-a aclimatixat cel mai bine in Franta. Frunzele de tarhon se folosesc la aromatizarea preparatelor culinare conferindu-le un gust aspru-picant.

Scrie comentariu (0 Comentarii)